Βιογραφικό

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ξένη Ραυτοπούλου

Σπούδασα στο τμήμα επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Μπήκα στη σχολή το 2007, 9η στη σειρά, και αποφοίτησα το 2011. Η φοίτηση στη σχολή αυτή μου προσέφερε πληθώρα διατροφικών και γενικών γνώσεων, καθώς και κλινική εμπειρία, αφού έκανα 2 εξάμηνα πρακτική στα νοσοκομεία «ΑΤΤΙΚΟΝ» και «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ». Ιδιαίτερα με βοήθησε η πρακτική μου στο διαβητολογικό τμήμα των εξωτερικών ιατρείων του Αττικού, όπου εμπλούτισα τις γνώσεις μου για τη διατροφή του σακχάρου. Εκπόνησα, επίσης, διπλωματική εργασία πάνω στο ginseng με θέμα “ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΩΝ ΣΕ Β-ΚΥΚΛΟΔΕΞΤΡΙΝΗ: ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ”.

Μετά το πέρας της σχολής συνέχισα την εκπαίδευση μου στο κολλέγιο City Unity στον τομέα της συμβουλευτικής ψυχολογίας, λαμβάνοντας το «Diploma in Counseling Psychology». O επιμορφωτικός αυτός κύκλος μαθημάτων μου προσέφερε ένα πολύτιμο εργαλείο για τη δουλειά μου. Η συμβουλευτική ψυχολογία βοηθάει πολύ στην ομαλή πορεία της δίαιτας.

Το 2019 παρακολούθησα το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα e-learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Διατροφή, Μεσογειακή Δίαιτα και Αντιμετώπιση Καρδιαγγειακών Νοσημάτων». Το πρόγραμμα αυτό εξειδικεύεται στη διατροφή για το έμφραγμα, τη χοληστερίνη, το διαβήτη, την υπέρταση, το , την καρδιακή ανεπάρκεια και την μεσογειακή διατροφή.

Μέχρι σήμερα έχω παρακολουθήσει, επίσης, πολλά διαιτολογικά και ιατρικά συνέδρια πάνω σε θέματα, όπως η κλινική διατροφή, η παχυσαρκία, οι αλλεργίες, τα καρδιαγγειακά κ.α.. Επιπλέον, έχω λάβει μέρος σε ένα σεμινάριο marketing και ένα σεμινάριο ψυχολογίας της διατροφής. Διαρκώς μελετάω και ενημερώνομαι για τις σύγχρονες συστάσεις διατροφής τόσο για την απώλεια βάρους όσο και για θέματα υγείας.

Η εμπειρία μου ως διαιτολόγος ξεκινάει από το 2012. Από το 2013 συνεργάζομαι με το διαβητολογικό ιατρείο της κας Πρέντζα Βασιλικής. Επιπλέον, το 2017 συνεργάστηκα με το ιδιωτικό πολυιατρείο Medihall.

Από το 2015 διατηρώ ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στο Χαϊδάρι, με άδεια από την περιφέρεια Αττικής.

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει ομιλίες-παρουσιάσεις για διάφορα θέματα διατροφής σε σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και σε άλλους χώρους. Από αυτές ξεχωρίζω την ημέρα διατροφής στο 6ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου τον Μάιο του 2017, όπου μίλησα για την διατροφή ανάλογα με την ηλικία, σε όλες τις τάξεις του σχολείου. Παράλληλα κάναμε αξιολόγηση του βάρους όλων των μαθητών που ήθελαν, δίνοντας εξατομικευμένες συμβουλές.

Όπως με τη βοήθεια του Θεού μέχρι τώρα, έτσι θα ήθελα και στο μέλλον να εξακολουθήσω να επιμορφώνομαι σε διάφορους τομείς, να συνεχίσω τις ομιλίες για θέματα διατροφής και φυσικά να εμπλουτίσω την επαγγελματική μου εμπειρία με την συνεργασία με καθένα από εσάς που έρχεται στο γραφείο μου.

Blog

Μήπως πεινάς ψυχολογικά;

Νεύρα, βαρεμάρα, κούραση, άγχος, πίεση από παντού! Αφήστε με τουλάχιστον να φάω! Ενοχλώ κανέναν;; Κι όμως, ενοχλείς εσένα...

Περισσότερα

Συνέντευξη από ένα αυγό

- Γεια σου! Που σε πετυχαίνουμε σ’αυτή τη φάση της ζωής σου; - Χαίρετε! Είμαι στο σούπερ...

Περισσότερα

10 Tips για τη διατροφή του παιδιού

Η σωστή διατροφή του παιδιού αποτελεί επένδυση για το μέλλον του. Οι στόχοι είναι το παιδί να τρώει...

Περισσότερα

Η Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ξένη Ραυτοπούλου είναι Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Diploma Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Γνωρίστε τη Διατροφολόγο

ΕΣΠΑ banner