Φιλοσοφία

Η φιλοσοφία μου...

Δίαιτα, διαιτολόγος, αδυνάτισμα... Λέξεις που τις συνδυάζουμε όλοι με την στέρηση και την καταπίεση. «Αν δεν πεινάσεις, δεν θα αδυνατίσεις», λένε πολλοί. Ως διαιτολόγος θέλω να πηγαίνω ενάντια σε αυτό το κατεστημένο. Πιστεύω στην αξία του ανθρώπου. Πιστεύω στην ελευθερία και στη διαφορετικότητα. Η δίαιτα-διατροφή που σχεδιάζουμε μαζί, ώστε να πετύχετε τους στόχους σας, είναι μέρος της ζωής σας. Δεν χρειάζεται να σταματήσεις να ζεις για κάποιους μήνες, ώστε να χάσεις κάποια κιλά, ή να ρίξεις τη χοληστερίνη σου.

Πριν ξεκινήσετε την προσπάθεια, καλό είναι να σκέφτεστε πόσο έτοιμοι νιώθετε. Να βρούμε τα κίνητρα αυτά που σας εμπνέουν, ώστε να κάνετε την δίαιτα με καλή διάθεση και αγάπη για τον εαυτό σας. Έπειτα, σχεδιάζουμε μαζί την αποκλειστικά δική σας δίαιτα-διατροφή με βάση τις προτιμήσεις σας, το πρόγραμμά σας, τις δυνατότητές σας και φυσικά τα σωματικά δεδομένα. Θέλω η δίαιτα να σας ταιριάζει, να μην σας δυσκολεύει και ανυπομονείτε για να τελειώσει αλλά να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά σας. Έτσι, καθώς θα περνάει ο καιρός και θα την συνηθίζετε, δεν θα νιώθετε καν ότι κάνετε δίαιτα. Γι’αυτό στη διατροφή σας συμπεριλαμβάνονται όλα τα φαγητά, εφόσον βέβαια δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός υγείας. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι καταστάσεις και οι περιστάσεις, όπως το φαγητό εκτός σπιτιού. Κι εσείς μαθαίνετε με τον καιρό να προσαρμόζετε την δίαιτα σε όλες τις συνθήκες. Στην πορεία, επίσης, ανακαλύπτουμε ποια είναι η βαθύτερη σχέση σας με το φαγητό και ποια είναι τα εμπόδια στην προσπάθειά σας και βρίσκουμε εφικτές και μόνιμες λύσεις. Με όλα τα παραπάνω, τελικά μαθαίνετε να τρώτε. Έτσι, ακόμη κι όταν τελειώσει η δίαιτα θα ξέρετε πλέον πώς να αντιμετωπίζετε το φαγητό, ώστε να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε, ή να μην επανέλθει κάποιο πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την διατροφή σας. Φυσικά, μετά την απώλεια βάρους σχεδιάζουμε μαζί και την διατήρηση βάρους, ώστε να ξέρετε πώς να τρώτε για μια ζωή ώστε να μην ξαναχρειαστεί να κάνετε δίαιτα.

Με σεβασμό στον καθένα, λοιπόν, θέλω να σας βοηθάω ώστε η δίαιτα να είναι μία ομαλή και ευχάριστη πορεία προς τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής σας υγείας.

Blog

Μήπως πεινάς ψυχολογικά;

Νεύρα, βαρεμάρα, κούραση, άγχος, πίεση από παντού! Αφήστε με τουλάχιστον να φάω! Ενοχλώ κανέναν;; Κι όμως, ενοχλείς εσένα...

Περισσότερα

Συνέντευξη από ένα αυγό

- Γεια σου! Που σε πετυχαίνουμε σ’αυτή τη φάση της ζωής σου; - Χαίρετε! Είμαι στο σούπερ...

Περισσότερα

10 Tips για τη διατροφή του παιδιού

Η σωστή διατροφή του παιδιού αποτελεί επένδυση για το μέλλον του. Οι στόχοι είναι το παιδί να τρώει...

Περισσότερα

Η Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ξένη Ραυτοπούλου είναι Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Diploma Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Γνωρίστε τη Διατροφολόγο

ΕΣΠΑ banner