Αύξηση βάρους

Αύξηση βάρους - lifediet.gr

Εάν το βάρος σας σύμφωνα με τον δείκτη μάζας σώματος είναι χαμηλό, τότε η διατροφή σας πρέπει να έχει ως στόχο την αύξησή του. Σύμφωνα με τον εθνικό διατροφικό οδηγό:«Το χαμηλότερο σωματικό βάρος σε σχέση με το φυσιολογικό μπορεί να σχετίζεται με:

  • Ανεπαρκή πρόσληψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, αναγκαίων για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Η μη επαρκής πρόσληψη ενός ή περισσότερων θρεπτικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων υγείας.
  • Μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, με συνέπεια τον αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων.
  • Ορμονικές διαταραχές, για παράδειγμα διακοπή της έμμηνης ρύσης, και προβλήματα γονιμότητας.»*

Για τους παραπάνω λόγους είναι πολύ σημαντικό, αν έχουμε χαμηλό βάρος, να ξεκινήσουμε διατροφή αύξησης βάρους. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη, όπως ίσως φανταζόμαστε, όταν την συγκρίνουμε με την απώλεια βάρους. Χρειάζεται επιμονή, συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια, όπως ακριβώς και η απώλεια βάρους. Αφότου, αυξηθεί το βάρος σας όσο πρέπει, συνεργαζόμαστε και για την διατήρησή του, με σκοπό να έχετε σταθερά ένα υγιές βάρος.

 

* Πηγή:http://www.diatrofikoiodigoi.gr/default.aspx?page=home

Blog

Μήπως πεινάς ψυχολογικά;

Νεύρα, βαρεμάρα, κούραση, άγχος, πίεση από παντού! Αφήστε με τουλάχιστον να φάω! Ενοχλώ κανέναν;; Κι όμως, ενοχλείς εσένα...

Περισσότερα

Συνέντευξη από ένα αυγό

- Γεια σου! Που σε πετυχαίνουμε σ’αυτή τη φάση της ζωής σου; - Χαίρετε! Είμαι στο σούπερ...

Περισσότερα

10 Tips για τη διατροφή του παιδιού

Η σωστή διατροφή του παιδιού αποτελεί επένδυση για το μέλλον του. Οι στόχοι είναι το παιδί να τρώει...

Περισσότερα

Η Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ξένη Ραυτοπούλου είναι Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Diploma Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Γνωρίστε τη Διατροφολόγο

ΕΣΠΑ banner