Διατήρηση βάρους

Διατήρηση βάρους - lifediet.gr

Μετά από μία δίαιτα ξαναπαίρνετε τα κιλά που χάσατε, έστω και με αργό ρυθμό;

Ή μήπως είναι η πρώτη φορά που θέλετε να χάσετε βάρος;

Σε κάθε περίπτωση η διατήρηση του βάρους είναι αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο!

Η διατήρηση του βάρους είναι μία διαδικασία, στην οποία, συνήθως, δεν δίνουμε μεγάλη σημασία. Ασχολούμαστε με την απώλεια βάρους, ψάχνουμε για την δίαιτα με την οποία θα χάσουμε τα περισσότερα κιλά, ενθουσιαζόμαστε αν χάνουμε γρήγορα, αλλά δεν μας απασχολεί ο τρόπος της διατήρησης. Και φυσικά, την πατάμε! Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η επαναπρόσληψη του βάρους αποτελεί το πιο σύνηθες φαινόμενο μετά από μία δίαιτα. Και γι’ αυτό ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι «λάθος» δίαιτες, αλλά και το ότι δεν αναγνωρίζουμε την αξία της προσπάθειας διατήρησης του βάρους μας.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Ο πρώτος στόχος που πρέπει να έχουμε όλοι για το βάρος μας, είναι η διατήρησή του (εφόσον βέβαια δεν είναι πολύ χαμηλό). Ο στόχος αυτός, όμως, δεν μας εμπνέει καθόλου. Πόσο λάθος κάνουμε! Σκεφτόμαστε ότι το να διατηρούμε το βάρος μας δεν έχει νόημα, αφού δεν χάνουμε βάρος. Γιατί, όμως, δε σκεφτόμαστε ότι στη διατήρηση τουλάχιστον δεν παίρνουμε βάρος; Κι αν γενικά, ως ενήλικες, δεν παίρναμε ποτέ βάρος, δεν θα χρειαζόταν να χάσουμε. Δηλαδή, η διατήρηση είναι η πιο αποτελεσματική λύση του μεγάλου προβλήματος του βάρους!

Αν, βέβαια, μπούμε στη διαδικασία της απώλειας βάρους, πρέπει να θέτουμε στόχο να διατηρήσουμε τα κιλά που θα χάσουμε. Προσοχή! Αν χάνουμε υπερβολικά πολλά κιλά, ή υπερβολικά γρήγορα, αυξάνονται οι πιθανότητες να τα ξαναπάρουμε. Οπότε, το πρώτο βήμα για την διατήρηση του βάρους είναι η υιοθέτηση σωστής μεθόδου απώλειας. Έπειτα, αφότου συνεργαστούμε για την απώλεια του βάρους, περνάμε στη διαδικασία της διατήρησης. Τη διατροφή της διατήρησης τη σχεδιάζουμε μαζί, για να ταιριάζει στην καθημερινότητά σας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί να γίνει τρόπος ζωής. Συνεχίζουμε μαζί και στη φάση της διατήρησης, μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι έχετε εξασφαλίσει το βάρος που έχετε χάσει.

Στην περίπτωση που το βάρος σας είναι φυσιολογικό, αλλά θέλετε να χάσετε, πρέπει να σκεφτείτε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να ξαναπάρετε τα κιλά που θα χάσετε, ίσως και περισσότερα. Αν το βάρος σας είναι φυσιολογικό, συνιστάται να κάνετε ανάλυση σύστασης σώματος με τον τελευταίας τεχνολογίας αναλυτή Inbody 270 που διαθέτει το διαιτολογικό γραφείο, για να δούμε μήπως το λίπος είναι πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται να κάνετε διατροφή διατήρησης και παράλληλα να εντάξετε την γυμναστική στην καθημερινότητά σας. Με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει το σώμα σας, αλλά δεν θα ρισκάρετε να «χαλάσετε» το φυσιολογικό σας βάρος με μια δίαιτα.

Ελάτε να συνεργαστούμε για την διατήρηση του βάρους σας, ώστε να είναι αποτελεσματική και μακροχρόνια!

 

Photo by Hannah Busing on Unsplash

Blog

Μήπως πεινάς ψυχολογικά;

Νεύρα, βαρεμάρα, κούραση, άγχος, πίεση από παντού! Αφήστε με τουλάχιστον να φάω! Ενοχλώ κανέναν;; Κι όμως, ενοχλείς εσένα...

Περισσότερα

Συνέντευξη από ένα αυγό

- Γεια σου! Που σε πετυχαίνουμε σ’αυτή τη φάση της ζωής σου; - Χαίρετε! Είμαι στο σούπερ...

Περισσότερα

10 Tips για τη διατροφή του παιδιού

Η σωστή διατροφή του παιδιού αποτελεί επένδυση για το μέλλον του. Οι στόχοι είναι το παιδί να τρώει...

Περισσότερα

Η Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ξένη Ραυτοπούλου είναι Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Diploma Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Γνωρίστε τη Διατροφολόγο

ΕΣΠΑ banner