Συνέντευξη από ένα αυγό

Συνέντευξη από ένα αυγό - lifediet.gr

- Γεια σου! Που σε πετυχαίνουμε σ’αυτή τη φάση της ζωής σου;

- Χαίρετε! Είμαι στο σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα είμαι στο ράφι με τα αυγά. Τα περισσότερα αυγά γύρω μου τα ξέρω, είμαστε συγχωριανοί, με κάποια είμαστε και συγγενείς. Συγγενείς σημαίνει ότι έχει κάτσει πάνω μας η ίδια κότα. Αχ.. Περασμένα μεγαλεία.. Ξέρετε πώς νοσταλγώ εκείνη την ζεστασιά.. Το μόνο που θέλω είναι να ξαναβρεθώ κάπου ζεστά..

- Είσαι καιρό σ’αυτό το ράφι;

- Να σας πω την αλήθεια, έχω βαρεθεί να περιμένω.. Κάτι συγχωριανοί μου έφυγαν. Τους πήραν κάτι ηλικιωμένοι. Οι νέοι ούτε που μας κοιτάζουν.. Περνάνε από μπροστά μας με καρότσια γεμάτα με κρέατα, τυρόπιτες κι αυτά τα αντιπαθέστατα παριζάκια! Ειδικά οι γονείς τρελαίνονται για παριζάκια!

- Διακρίνω μια εμπάθεια..

- Ναι, γιατί στη θέση τους θα μπορούσαν να τρώνε εμένα και όλους μου τους φίλους. Θα σου μιλήσω άλλη φορά για τα αλλαντικά και το πόσο βλαβερά είναι.. Εγώ, τώρα, προσφέρω πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, δηλαδή πρωτεΐνες που απορροφούνται εύκολα απ’τον οργανισμό, προσφέρω κάλιο, βιταμίνη D, παντοθενικό οξύ και τόσα άλλα θρεπτικά συστατικά! Και τα παιδιά με χρειάζονται..

- Ξέρεις ότι κάποιοι σε κατηγορούν ότι αυξάνεις τη χοληστερίνη..

- Έχω χοληστερόλη, δεν το αρνούμαι, αλλά οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι την χοληστερίνη την αυξάνουν περισσότερο τα κορεσμένα, τα τρανς και γενικότερα η ανθυγιεινή διατροφή παρά η χοληστερόλη στα φαγητά. Να τρως 3 αυγά κάθε βδομάδα! Το γράφει και η μεσογειακή πυραμίδα! Και 4-5 να φας δεν υπάρχει θέμα.. Αλλά ντάξει όχι πάνω από 1-2 την ημέρα.. Δεν είμαι και για χόρταση..

- Πώς προτιμάς να σε φάνε;

- Είμαι τόσο προσαρμοστικό, που μπορείς να με κάνεις ό,τι θέλεις. Θέλεις βραστό; Σφιχτό ή μελάτο; Σφιχτό βάλε με στη σαλάτα ή στο τοστ, μελάτο βάλε με στο ποτήρι με ψωμάκι.. Χιχι.. Κάνε με ομελέτα ή τηγανητό, σε ελαιόλαδο πάντα! Βάλε με σε τόσα φαγητά, να δεις τι γεύση δίνω.. Τι άλλο να σου πω; Αχ.. Κοιμάμαι και ονειρεύομαι καροτσάκια.. Κάποιος θα με κοιτάξει, θα με αγαπήσει και θα με πάρει..

Η Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Ξένη Ραυτοπούλου είναι Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Diploma Συμβουλευτικής Ψυχολογίας

Γνωρίστε τη Διατροφολόγο

ΕΣΠΑ banner